• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Booking.com

RAŽANAC IDŐJÁRÁS

Aktuális tengervíz hőmérséklet

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK - FRISSÍTVE

Horvátországi utazás feltételei

2022.05.02


2022.május 2-ától a magyar/uniós és harmadik országbeli állampolgárok szabadon és korlátozásmentesen léphetnek be Horvátországba, függetlenül attól, hogy az EU-ból vagy az Unión kívülről (pl. Egyesült Királyság, Bosznia-Hercegovina) lépnek be az országba. A határátlépéshez nem szükséges COVID igazolvány, teszt vagy egyéb védettségi igazolvány felmutatása vagy védettségi feltétel teljesítése.Külön kiutazási korlátozás nincs.

A horvát kormány 2023. május 11-én döntött a Covid-19 miatt bevezetett járványhelyzet megszüntetéséről. 

2021.06.18

 

Az alábbiakban a külügyminisztérium Horvátországba történő beutazásra vonatkozó információit ismertetjük. Oldalunk folyamatosan frissül.

 

Beutazás

2021. június 17-ével Magyarország a „zöld” kategóriába került, amely értelmében a Magyarországról Horvátországba beutazó állampolgárok érvényes útiokmányok birtokában korlátozásmentesen (karantén-/teszt-/védettség-/oltottság igazolása nélkül), szabadon beléphetnek Horvátországba. (Azon magyar állampolgárok, akik közvetlenül olyan EU tagállamból érkeznek Horvátországba, amely szintén „zöld” besorolású, és utazásukat,/kiindulásukat hitelt érdemlően igazolni tudják, számukra szintén korlátozásmentes a beutazás.) 

Fontos azonban rögzíteni, hogy a védettségi igazolvány megléte - amely a két ország között kötött kétoldalú megállapodás értelmében, május óta fontos alapja volt a horvátországi beutazásnak – továbbra is szükséges a magyarországi visszautazáshoz, a védettség magyar szabályok szerinti igazolásához. 

A június 17-ével megjelent országbesorolásra tekintettel, a szabályok rendészeti végrehajtásban, tehát a határátkelők pontos gyakorlatának letisztulásában egy átmeneti időszak előfordulhat. A pontos határellenőrzési gyakorlat-, illetve a Hazánkból érkező személyek ellenőrzési módjának kialakulásáig a Konzuli Szolgálat javasolja, hogy a Horvátországba beutazni szándékozók mindenképpen tartsák maguknál lakcímet igazoló dokumentumaikat is. 

 

 

Regisztráció

A határon minden esetben nyilatkozni kell a Horvátországban tervezett tartózkodás időtartamáról, annak helyszínéről, valamint többnapos tartózkodás esetén a szállás pontos címéről. 
A torlódás elkerülése, s a várakozási idő csökkentése érdekében javasolt az adatokat a beutazást megelőzően feltölteni a https://entercroatia.mup.hr/ honlapon keresztül.  Ezt követően az utas visszaigazoló e-mail üzenetet kap, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Intézet útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkat. A fenti honlap magyar nyelven is elérhető.

Visszatérés Magyarországra

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban az aktuális információ a következő linken található: - ITT!

Maszk viselés

Az ország teljes területén kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésen, a hivatali ügyintézés során, az üzletekben, bankokban, postákon, az egészségügyi ellátóhelyeken, az oktatási intézmények épületeiben, valamint a szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknál. Kötelező a maszkviselés továbbá azokon a nyílt helyeken, ahol nem lehetséges a 1,5 méteres biztonságos távolság betartása. 

Az országban gyülekezési korlátozások vannak érvényben, amelyek mértéke az országon belül is eltérhet. Az éttermek és egyéb vendéglátó egységek használata jelenleg nincs oltási igazoláshoz kötve.

Közlekedés

A repülőterek, kikötők, vasutak, buszjáratok a járványügyi előírásokkal összhangban működnek.

Forrás - konzuliszolgalat.kormany.hu

Booking.com



RAŽANAC IDŐJÁRÁS

Aktuális tengervíz hőmérséklet